Pri útoku na Sinaji zahynulo šesť policajtov

NETKY.SK • 16 September 2014, 10:55 • 2 min
Pri útoku na Sinaji zahynulo šesť policajtov

KÁHIRA - Šesť egyptských policajtov zahynulo v utorok pri výbuchu bomby nastraženej pri ceste na nepokojnom severe Sinajského polostrova.

slovakia

left justify in out

Bomba vybuchla, keď vojaci okolo prechádzali v obrnenom konvoji, informovalo ministerstvo vnútra. Dvaja vojaci utrpeli pri útoku zranenia. Militanti na Sinaji vystupňovali útoky na policajtov a vojakov, odkedy šéf armády Abd al-Fatah as-Sísí zvrhol v júli 2013 prezidenta Muhammada Mursího z Islamského bratstva.

 

Utorkový útok sa odohral na ceste medzi Rafahom na hranici s Gazou a provinčným hlavným mestom Severného Sinaja al-Ariš, uviedlo ministerstvo. K zodpovednosti za predchádzajúce útoky sa prihlásila skupina Ansár Bajt al-Makdís napojená na al-Kájdu. Skupina tvrdí, že ide o pomstu za stovky islamistov zabitých alebo zatknutých od začiatku prenasledovania Mursího Moslimského bratstva. Momentálne je hnutie v Egypte postavené mimo zákon. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona