Pri útoku na ropný prístav v Líbyi zomrelo sedem ľudí, 11 sa zranilo

NETKY.SK • 8 Január 2016, 10:29 • 2 min
Pri útoku na ropný prístav v Líbyi zomrelo sedem ľudí, 11 sa zranilo

BENGHÁZÍ - Pri bombovom útoku na kontrolné stanovište v ropnom prístave Ras Lánúf v severnej Líbyi zahynulo vo štvrtok sedem ľudí a 11 ďalších sa zranilo. Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu Ochrany ropných zariadení.

slovakia

left justify in out

Auto naložené výbušninami stálo v kolóne pred kontrolným stanovišťom. Explózia nastala vo chvíli, keď sa dostalo na jeho úroveň, uviedol hovorca. Medzi obeťami sú okrem príslušníkov Ochrany ropných zariadení tiež civilisti.


Líbyjskí hasiči sa i naďalej pokúšajú dostať pod kontrolu niekoľko požiarov v ropných prístavoch Ras Lánúf a susednom as-Sidr. Požiare vznikli v dôsledku niekoľko dní trvajúceho ostreľovania od povstalcov z extrémistickej skupiny Islamský štát (IS).


As-Sidr a Ras Lánúf ležia medzi mestom Syrta, ktoré je v rukách Islamského štátu, a východolíbyjským mestom Benghází. Oba prístavy sú už vyše roka uzavreté.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona