Pri útoku na mierové jednotky Africkej únie v Somálsku prišlo o život 11 ľudí

NETKY.SK • 25 Október 2016, 18:07 • 2 min
Pri útoku na mierové jednotky Africkej únie v Somálsku prišlo o život 11 ľudí

MOGADIŠO - Militanti zo skupiny aš-Šabáb sa dnes prihlásili k zodpovednosti za samovražedný teroristický útok na príslušníkov mierových jednotiek Africkej únie v Somálsku (AMISOM). Útok v obci Beledweyne, asi 300 km severne od Mogadiša, si podľa tamojších policajných zdrojov vyžiadal najmenej 11 mŕtvych a okolo 20 zranených.

slovakia

left justify in out

Atentátnik zaútočil na kontrolné stanovište mierových jednotiek, do ktorého vrazil s vozidlom naloženým trhavinou. Následný výbuch spôsobil zničenie viacerých objektov v okolí, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady a očitých svedkov.

 

V Somálsku pôsobí v službách AMISOM asi 22.000 vojakov a policajtov z afrických štátov, asi 1000 z nich pochádza z Džibuti. Práve z ich radov boli členovia misie AÚ, na ktorých zaútočil militant aš-Šabábu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies