Pri útoku na dedinu v Burkina Faso zahynulo najmenej 60 ľudí

NETKY.SK • 24 Apríl 2023, 08:30 • 2 min
Pri útoku na dedinu v Burkina Faso zahynulo najmenej 60 ľudí

OUAGADOUGOU - Približne 60 ľudí zavraždili neznámi muži vo vojenských uniformách v africkej krajine Burkina Faso, informovala v nedeľu agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu prokuratúru.

slovakia

left justify in out

"Približne 60 obetí vo štvrtok (20. apríla) zavraždili ľudia oblečení v uniformách našich národných ozbrojených síl," oznámil prokurátor Lamine Kabore. Útok sa mal odohrať v dedine Karma, na severe krajiny. Útok si vyžiadal nešpecifikované množstvo zranených, mnohí skončili v nemocniciach.

 

Podľa agentúry AFP dedinu Karma vyplienilo viac než 100 útočníkov, ktorí prišli na motorkách a v SUV vozidlách. Vlna nepokojov v tomto regióne sa začala ešte v roku 2012 v Mali, keď ho obsadili islamisti napojení na al-Káidu. Násilie sa odvtedy rozšírilo do susednej Burkiny Faso a Nigeru, pričom ohrozuje aj stabilitu ďalších krajín v regióne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies