Pri útoku militantov zahynulo 29 príslušníkov pohraničnej polície

NETKY.SK • 14 Október 2015, 16:44 • 2 min
Pri útoku militantov zahynulo 29 príslušníkov pohraničnej polície

KANDAHÁR - Celkovo 29 príslušníkov afganskej pohraničnej polície zahynulo po tom, ako militanti z hnutia Taliban dobyli dve kontrolné stanovištia v provincii Helmand ležiacej na juhu Afganistanu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Člen provinčnej rady Bašár Šákir uviedol, že príslušníci pohraničnej polície zahynuli počas tri dni trvajúcich bojov s militantmi, keď na miesto nedorazili posily, ktoré po útoku ozbrojencov privolali. Militanti z Talibanu najprv zabili 21 policajtov a ôsmich zajali, ale neskôr týchto zajatcov zavraždili, uviedol ďalej Šákir.

"Keby sa tam dostali posily, tí policajti mohli žiť," povedal Šákir a dodal, že militanti sa zmocnili aj vozidiel, zbraní a munície.

 

Podľa neho je okres Navzad v provincii Helmand, kde k incidentu došlo, mimoriadne nepokojnou oblasťou, kde dochádza k častým útokom militantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies