Pri útoku militantov z Talibanu v Afganistane zahynuli ôsmi civilisti a vojak

NETKY.SK • 8 August 2015, 13:12 • 2 min
Pri útoku militantov z Talibanu v Afganistane zahynuli ôsmi civilisti a vojak

KÁBUL - Ôsmi civilní pracovníci a príslušník vojenskej misie NATO v Afganistane zahynuli v noci nadnes pri útoku militantov, ku ktorému došlo na základni špeciálnych síl v afganskej metropole Kábul.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

 

Na základňu Camp Integrity, ktorá sa nachádza neďaleko medzinárodného letiska v Kábule, zaútočila skupina militantov po tom, ako samovražedný atentátnik odpálil pred základňou nálož umiestnenú v nákladnom aute.

 

Mená a národnosti mŕtvych zatiaľ predstavitelia misie NATO v Afganistane nezverejnili. K zodpovednosti za útok sa prihlásilo militantné hnutie Taliban.

 

Pri útokoch militantov, ktoré sa začali v piatok nadránom výbuchom silnej nálože umiestnenej na nákladnom aute, zahynulo v Kábule najmenej 40 ľudí a ďalšie stovky osôb utrpeli zranenia.

 

Medzinárodné sily na podporu bezpečnosti (ISAF) v Afganistane, nahradila od 1. januára nová operácia Rozhodná podpora (Resolute Support). Tá je zameraná na ďalší výcvik 350.000 afganských vojakov a policajtov, ktorí sú po odchode zahraničných bojových jednotiek zodpovední za bezpečnostnú situáciu v krajine.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies