Pri útoku militantov z aš-Šabábu v Somálsku zahynulo desať vojakov

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 10:40 • 2 min
Pri útoku militantov z aš-Šabábu v Somálsku zahynulo desať vojakov

MOGADIŠO - Najmenej desať somálskych vojakov zahynulo dnes pri samovražednom bombovom útoku a následnom prepade vojenskej základne pri meste Afgooye ležiacom približne 25 kilometrov západne od somálskej metropoly Mogadišo. Informovala o tom na svojej internetovej stránke televízia al-Arabíja.

slovakia

left justify in out

"Samovražedný útočník na aute naloženom výbušninami narazil do základne, ktorú následne prepadli bojovníci aš-Šabábu, pričom zahynulo najmenej desať vojakov," uviedol pre agentúru Reuters predstaviteľ somálskych ozbrojených síl major Ahmed Farah.


Podľa hovorcu skupiny aš-Šabáb, ktorá sa k zodpovednosti za útok prihlásila, zahynulo pri prepade základne v Afgooye až 30 somálskych vojakov. Aš-Šabáb je známy tým, že zvyčajne udáva vyšší počet obetí svojich útokov než oficiálne zdroje.


Extrémisti z aš-Šabábu napojení na al-Káidu sú v Somálsku už dlhodobo zdrojom krvavého násilia, pričom sa zameriavajú na vládnych predstaviteľov i na domácich a zahraničných vojakov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies