Pri útoku militantov v Afganistane zahynulo najmenej osem policajtov

NETKY.SK • 28 Marec 2016, 11:40 • 2 min
Pri útoku militantov v Afganistane zahynulo najmenej osem policajtov

KANDAHÁR - Najmenej osem afganských policajtov zahynulo v noci nadnes pri útoku militantov na dve kontrolné stanovištia, ku ktorým došlo v nepokojnej juhoafganskej provincii Helmand.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Zástupca náčelníka polície v provincii Helmand dnes uviedol, že útok sa odohral v nedeľu okolo polnoci v okrese Gerešk. Napriek tomu, že polícia obvinila z útoku Taliban, ten sa k zodpovednosti zaň bezprostredne neprihlásil. Afganské bezpečnostné sily sa usilujú znižovať počet svojich kontrolných stanovíšť, ktoré sa často stávajú cieľom útokov militantov.

 

Okrem údajného uskutočnenia útoku v Helmande vypálili dnes nadránom bojovníci Talibanu štyri rakety na novú budovu parlamentu v afganskej metropole Kábul. Pri tomto incidente, k zodpovednosti za ktorý sa Taliban už prihlásil, nebol nikto zranený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies