Pri útoku militantov na základňu v Afganistane zahynuli najmenej dvaja vojaci

NETKY.SK • 29 Január 2018, 08:11 • 2 min
Pri útoku militantov na základňu v Afganistane zahynuli najmenej dvaja vojaci

KÁBUL - Životy najmenej dvoch vojakov si vyžiadal útok militantov na vojenskú základňu v Afganistane, ku ktorému došlo v pondelok skoro ráno miestneho času.

slovakia

left justify in out

Militanti zaútočili na základňu pri hlavnom meste Kábul výbušninami, strelnými zbraňami a ručnými protitankovými granátometmi.

 

Pri útoku utrpelo zranenia ďalších desať vojakov Afganskej národnej armády (ANA). Útočilo päť militantov, z ktorých traja boli zneškodnení a jedného sa podarilo zatknúť. Základňa leží blízko vojenskej akadémie. Bezpečnostné sily odrezali všetky prístupové cesty.

 

Predmetná inštitúcia - Univerzita národnej obrany maršala Fahíma - už bola terčom militantov aj v minulosti. Afganské vojenské inštitúcie bývajú často napádané militantmi hnutia Taliban. Vlani v októbri tu pri explózii zahynulo 15 kadetov, ktorí práve vystupovali z mikrobusu.

 

Kábulom otriasol v sobotu samovražedný bombový útok, pri ktorom zahynulo najmenej 103 ľudí a ďalších 235 ľudí utrpelo zranenia. Medzi obeťami bolo aj niekoľko desiatok policajtov. Útočník aktivoval nálož ukrytú v sanitke pri policajnom stanovišti na jednej z najostrejšie strážených ulíc v centre afganskej metropoly.

 

Pred týždňom sa v Kábule odohral ďalší útok, keď ozbrojenci zabili v tamojšom hoteli 22 ľudí, väčšinou cudzincov. K zodpovednosti za oba útoky sa prihlásil Taliban.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies