Pri útoku militantov aš-Šabáb zahynulo sedem ľudí

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 13:58 • 2 min
Pri útoku militantov aš-Šabáb zahynulo sedem ľudí

NAIROBI - Kenský Červený kríž dnes oznámil, že sedem ľudí prišlo o život po tom, ako ozbrojenci zaútočili na autobus na pobreží Kene, kde pri predošlých útokoch zahynulo 87 ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Humanitárna skupina tvrdí, že k útoku v noci na dnes došlo v Corner Mbaya, asi 5 kilometrov od pobrežného mesta Witu. Úrady predpokladajú, že mnoho pasažierov z 52-sedadlového autobusu utiekla do blízkeho lesa.
      

Militanti z organizácie aš-Šabáb - napojenej na al-Káidu - pochádzajúcej zo Somálska sa prihlásili k zodpovednosti za útok.
      

Útočníci pokračujú vo svojich nájazdoch zdanlivo podľa ľubovôle aj napriek rozmiestneniu rozsiahlych bezpečnostných síl - vrátane vojakov kenskej armády - v tejto oblasti. K ich nasadeniu došlo po útokoch v júni a na začiatku júla.
      

Aš-Šabáb prevzala zodpovednosť aj za predošlé útoky, ale kenská vláda tvrdí, že sú za ne zodpovedné miestne politické siete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona