Pri útoku kresťanských milícií zahynul príslušník mierových síl OSN

NETKY.SK • 5 December 2017, 08:36 • 2 min
Pri útoku kresťanských milícií zahynul príslušník mierových síl OSN

BANGUI - Jeden príslušník mierových síl OSN zahynul a ďalší traja utrpeli zranenia pri útoku, ktorý na juhovýchode Stredoafrickej republiky (SAR) uskutočnili v pondelok povstalci z prevažne kresťanských milícií Anti-balaka.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral pri vstupe do tábora pre vnútorne vysídlené osoby v meste Bria počas operácie zameranej na vyslobodenie dvoch utečencov, ktorých členovia skupiny Anti-balaka zadržiavali ako rukojemníkov.

 

Pri záchrannej akcii prišiel o život príslušník mauritánskych ozbrojených síl a dvaja jeho krajania utrpeli zranenia. Tretím zraneným je zambijský vojak.

 

Mauritánec je v poradí 14. príslušníkom mierových síl OSN, ktorý tohto roku v Stredoafrickej republike zahynul.

 

SAR ako prevažne kresťanskú krajinu zachvátil chaos, keď tam v roku 2013 prevzalo moc islamské hnutie Séléka, čo vyvolalo odvety najmä zo strany kresťanských milícií. V dôsledku nábožensky motivovaného násilia zahynuli tisíce ľudí a svoje domovy musela opustiť približne štvrtina zo 4,7 milióna tamojších obyvateľov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies