Pri útoku islamistických militantov v Tunisku zahynulo najmenej osem vojakov

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 07:25 • 2 min
Pri útoku islamistických militantov v Tunisku zahynulo najmenej osem vojakov

TUNIS - Najmenej osem tuniských vojakov prišlo dnes o život pri útoku ozbrojencov na vojenskú jednotku hliadkujúcu v odľahlej hornatej oblasti neďaleko hraníc s Alžírskom. Oznámila to kancelária tuniského prezidenta, ktorú citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral na najvyššej hore krajiny Džabal aš-Šánabí (1544 metrov nad morom), ktorá je údajnou skrýšou islamistických militantov napojených na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida. Armáda prehľadáva predmetnú oblasť od apríla, kedy sa iná strážna jednotka stala cieľom výbuchu bomby uloženej pri ceste.

Dňa 24. júna tuniská armáda vyhlásila, že počas kampane, ktorá si vyžiadala životy troch vojakov a zranenia 27 ďalších, sa podarilo vyčistiť horský región od extrémistov. V priebehu akcie armáda objavila dôkaz naznačujúci, že hnutie blízke al-Káide a podporované miestnym obyvateľstvom v oblasti zriadilo výcvikové tábory.

Podľa agentúry Reuters ide o jeden z najväčších útokov svojho druhu na príslušníkov tuniských bezpečnostných síl za niekoľko desaťročí. Rovnaká agentúra podotýka, že tuniská armáda v danej oblasti pátra po militantoch už od vlaňajšieho decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies