Pri útoku dronu údajne zahynul vodca afgansko-pakistanskej odnože IS

NETKY.SK • 13 August 2016, 07:13 • 2 min
Pri útoku dronu údajne zahynul vodca afgansko-pakistanskej odnože IS

ISLAMABAD - Vodca odnože extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v Afganistane a Pakistane Háfiz Sajíd zahynul počas útoku amerického bezpilotného lietadla.

slovakia

left justify in out

K udalosti malo dôjsť ešte 26. júla, informovala dnes stanica BBC.

 

Podľa afganských tajných služieb Sajíd zahynul v provincii Nangarhár ležiacej na východe krajiny. IS však stále tvrdí, že fundamentalista je nažive, hoci medzitým potvrdil smrť iného vysokopostaveného veliteľa zo svojich radov.

 

Počas jediného útoku prišlo o život až 30 militantov vrátane ďalšieho významného člena tejto zločineckej skupiny Malvího Abdarrahíma Muslimdósta. Podľa BBC by zabitie týchto extrémistov znamenalo značnú stratu pre vedenie IS.

 

Ide iba o tretí prípad, keď vojenská koalícia pod velením USA súhlasila s použitím bezpilotných lietadiel proti pozíciám IS v Afganistane. Nangarhár je jedným z území, kde sú militanti z Islamského štátu najaktívnejší, tvrdí britské médium.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona