Pri útoku Boko Haram zahynuli aj dvaja pracovníci OSN

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 16:33 • 2 min
Pri útoku Boko Haram zahynuli aj dvaja pracovníci OSN

ŽENEVA - Agentúra OSN pre utečencov uviedla, že dvaja jej pracovníci boli medzi 11 obeťami útoku militantov Boko Haram na vojenskej základni v severovýchodnej Nigérii. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) v piatok uviedla, že "veľký počet" členov islamistickej teroristickej skupiny Boko Haram napadol základňu v meste Rann v štáte Borno s automatickými zbraňami, ručnými protitankovými granátometmi a obrnenými vozidlami.

 

Hovorca IOM Joel Millman na tlačovej konferencii v Ženeve informoval, že dvaja zamestnanci, Ibrahim Lawan a Yawe Emmanuel, boli medzi troma zabitými humanitárnymi pracovníkmi. Pri útoku zomreli aj štyria vojaci a štyria príslušníci polície, pričom ďalší traja humanitárni pracovníci boli zranení. Riaditeľ IOM pre operácie a núdzové situácie Mohammed Abdiker vo vyhlásení uviedol, že jeho organizácia je útokom "pobúrená a zarmútená".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies