Pri útoku bezpilotného lietadla zahynul známy afgánsky militant Abdul Raúf

NETKY.SK • 9 Február 2015, 12:14 • 2 min
Pri útoku bezpilotného lietadla zahynul známy afgánsky militant Abdul Raúf

LAŠKARGÁH - Šesť ľudí vrátane známeho militanta Abdula Raúfa zahynulo dnes pri útoku amerického bezpilotného lietadla v provincii Helmand na juhu Afganistanu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Raúf, ktorý opustil Taliban a vstúpil do radov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), bol po viac ako desaťročie vplyvnou postavou afganského džihádistického hnutia. 

 

Velenie koaličných síl v Afganistane na žiadosť o vyjadrenie k správe o Raúfovej smrti zatiaľ nereagovalo. Jeho smrť však potvrdili náčelník polície a viceguvernér provincie Helmand.

 

Podľa šéfa miestnej polície Raúf zahynul po tom, ako auto, v ktorom sa viezol, zasiahla riadená strela vypálená z bezpilotného lietadla. Medzi obeťami útoku sú aj jeho švagor a štyria občania Pakistanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona