Pri útoku barelovými bombami zomrelo v Sýrii 47 civilistov

NETKY.SK • 6 Február 2015, 15:47 • 2 min
Pri útoku barelovými bombami zomrelo v Sýrii 47 civilistov

BEJRÚT - Najmenej 47 civilistov zahynulo dnes po útoku sýrskeho armádneho vrtuľníka, ktorý zhodil dve barelové bomby na námestie plné ľudí v severosýrskom meste Aleppo. Podľa agentúry AP o tom dnes informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

slovakia

left justify in out

Podľa správ očitého svedka prvá barelová bomba vybuchla vedľa preplneného autobusu a druhá neďaleko zástupu ľudí čakajúcich s nádobami na doplnenie zásob vody z verejnej cisterny.
     

Pri autobuse zahynulo podľa neho 27 obetí a ďalších desať v dave ľudí čakajúcich na vodu. Zvyšných desať osôb zomrelo pri prevoze do nemocnice.
     

Útok vládnych síl na vzbúrencami kontrolované mesto sa uskutočnil v reakcii na ostreľovanie centra Damasku zo strany povstaleckej skupiny Islamská armáda, ktoré si vo štvrtok vyžiadalo najmenej desať obetí z radov civilistov.   
     

Sýrske letectvo dnes podniklo tiež 60 náletov na štvrť ovládanú sýrskou opozíciou na okraji Damasku, pri ktorých zahynulo najmenej 70 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies