Pri útokoch v Ukrajine zahynuli podľa armády ďalší traja vojaci

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 13:52 • 2 min
Pri útokoch v Ukrajine zahynuli podľa armády ďalší traja vojaci

KYJEV/MOSKVA - Traja ukrajinskí vojaci zahynuli a 17 ďalších utrpelo zranenia pri nových útokoch separatistov, ku ktorým došlo napriek prímeriu za uplynulý deň na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes hovorca ukrajinskej armády.

 

Dvaja vojaci prišli o život pri mínometnom útoku neďaleko mesta Svitlodarsk, severovýchodne od bašty separatistov Donecka, uviedol podľa agentúry Reuters hovorca Andrij Lysenko na tlačovom brífingu. V sobotu ukrajinská armáda informovala o jednom zabitom vojakovi a troch zranených za uplynulých 24 hodín.

 

Separatisti predtým vyzvali vládu v Kyjeve na ukončenie vojenskej operácie v Donbase. Len tak možno realizovať mierový plán z Minska, uviedol dnes podľa agentúry Interfax predstaviteľ samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Denis Pušilin. Plán dohodnutý vo februári v bieloruskej metropole sa podľa neho dostal do "slepej uličky", informovala agentúra DPA.

 

"Dekrét o ukončení vojenskej operácie by bol dobrým dôkazom úmyslov ukončiť konflikt mierovo," povedal Pušilin. Ukrajinského prezidenta Petra Porošenka obvinil, že minské dohody neplní, aj keď sa k nim vo vystúpeniach v EÚ hlási. Okrem Porošenkových vyhlásení o opätovnom dobytí oblastí kontrolovaných separatistami pretrváva aj hospodárska blokáda, kritizoval Pušilin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies