Pri útokoch v Bagdade a okolí zahynulo 25 ľudí

NETKY.SK • 8 December 2013, 15:15 • 2 min
Pri útokoch v Bagdade a okolí zahynulo 25 ľudí

BAGDAD - Zdravotníci počty obetí uvedené policajnými zdrojmi potvrdili pri všetkých útokoch, uviedla AP. Celkovo si výbuchy vyžiadali tiež takmer 70 zranených.

slovakia

left justify in out

Najmenej 25 ľudí zahynulo dnes pri bombových útokoch, ku ktorým došlo vo viacerých štvrtiach Bagdadu a v okolí irackej metropoly. S odvolaním sa na miestnych predstaviteľov o tom informovala agentúra AP.

K zodpovednosti sa nikto neprihlásil, vzbúrenecké skupiny však často útočia na civilistov v šiitskych oblastiach a na bezpečnostné sily v snahe podlomiť dôveru vo vládu.

Bomby uložené vo vozidlách vybuchli v autoservise v západnej časti Bagdadu, kde zahynulo sedem ľudí, na obchodnej ulici v centre mesta, kde prišli o život štyria ľudia, pri daňovom úrade na východe metropoly, kde nálož zabila šiestich ľudí, a na rušnom trhu v prevažne šiitskej juhozápadnej štvrti Amil, kde zahynuli piati ľudia.

Ďalšie dve obete na životoch si vyžiadala explózia bomby pred obchodmi v juhozápadnej štvrti Rázwaníja, pričom armádneho dôstojníka mimo služby zabila nálož nastražená na jeho vozidle pri meste Madáin južne od Bagdadu.

Zdravotníci počty obetí uvedené policajnými zdrojmi potvrdili pri všetkých útokoch, uviedla AP. Celkovo si výbuchy vyžiadali tiež takmer 70 zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies