Pri útokoch tureckých vzdušných síl zahynulo desať kurdských povstalcov

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 13:34 • 2 min
Pri útokoch tureckých vzdušných síl zahynulo desať kurdských povstalcov

ISTANBUL - Desať kurdských povstalcov zahynulo pri náletoch tureckých bojových lietadiel, ku ktorým došlo dnes na juhovýchode Turecka. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cieľom útokov bola prevažne Kurdmi obývaná provincia Hakkari, ležiaca na hraniciach s Irakom, uviedol nemenovaný zdroj z prostredia tureckých ozbrojených síl. Turecké letectvo uskutočňuje na juhovýchode Turecka a severe Iraku pravidelné útoky proti postaveniam kurdských vzbúrencov, ktorí sa už prihlásili k zodpovednosti za viacero bombových útokov v tureckých mestách.

 

Od vlaňajšieho júla, keď stroskotal krehký mierový proces medzi tureckou vládou a kurdskými povstalcami, je prevažne Kurdmi obývaný juhovýchod Tureckej republiky dejiskom násilností a ozbrojených zrážok medzi členmi v Turecku zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK) a vládnymi silami. Konflikt na juhovýchode Turecka si už vyžiadal tisíce mŕtvych vrátane 450 príslušníkov tureckých bezpečnostných síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona