Pri útokoch separatistov zahynul podľa armády ďalší vojak

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 18:53 • 2 min
Pri útokoch separatistov zahynul podľa armády ďalší vojak

KYJEV - Jeden ukrajinský vojak prišiel o život a traja ďalší utrpeli zranenia pri nových útokoch separatistov, ku ktorým za uplynulý deň došlo na východe a juhovýchode Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes hovorca ukrajinskej armády.

 

Hovorca Oleksandr Motuzianyk podľa agentúry Reuters dodal, že povstalci napriek prímeriu pokračovali v útokoch na vládne sily pri regionálnom centre Donecku a obci Šyrokyne, ležiacej východne od mesta Mariupol pri pobreží Azovského mora.

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko v stredu povedal, že od začiatku prímeria, na ktorom sa v bieloruskom Minsku vo februári dohodli lídri Ukrajiny, Ruska, Nemecka a Francúzska, zahynulo pri útokoch separatistov 83 ukrajinských vojakov.

 

Separatisti podobne obviňujú vládne sily z toho, že ostreľujú ich pozície v snahe oslabiť ich kontrolu nad dôležitými uzlami a mestami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona