Pri útokoch džihádistov na severe Sinajského polostrova zahynulo 13 ľudí

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 07:21 • 2 min
Pri útokoch džihádistov na severe Sinajského polostrova zahynulo 13 ľudí

ARÍŠ - Celkovo 11 civilistov a dvaja vojaci zahynuli v stredu pri troch útokoch v nepokojnej severnej časti egyptského polostrova Sinaj. Informovala o tom dnes agentúra AP, citujúc armádne zdroje.

slovakia

left justify in out

V meste Šajch Zuwajd dopadol mínometný granát na obytnú štvrť, kde usmrtil deväť obyvateľov domu vrátane šiestich detí. Ďalšia strela dopadla na dom v nemenovanej blízkej dedine, kde pripravila o život dvoch civilistov.

 

Podľa agentúry DPA nebolo bezprostredne známe, odkiaľ strely vypálili. Ide však o čin tamojších džihádistov, ktorí na Sinajskom polostrove často vykonávajú vražedné útoky na bezpečnostné sily, ako aj civilné ciele.

 

Tretí útok sa stal neďaleko mesta Aríš, metropoly provincie Severný Sinaj, kde pri výbuchu nastraženej nálože zomreli dvaja vojaci. Egyptské úrady tvrdia, že armáda v predmetnej oblasti nevykonávala nijaké operácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies