Pri útok na policajnú stanicu v Afganistane zomrelo desať policajtov

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 16:47 • 2 min
Pri útok na policajnú stanicu v Afganistane zomrelo desať policajtov

KÁBUL - Polícia oznámila, že zastrelila siedmich útočníkov, pričom všetci z nich mali na sebe samovražedné vesty.

slovakia

left justify in out

Pri útoku na východe Afganistanu zabili bojovníci Talibanu najmenej desať policajtov. Boje, ktoré trvali niekoľko hodín, sa začali vo štvrtok ráno v meste Džalalabád, kde militanti napadli centrálu polície v blízkosti vládnych budov a sídla guvernéra. NATO poslalo afganským silám na pomoc bojové vrtuľníky. Polícia oznámila, že zastrelila siedmich útočníkov, pričom všetci z nich mali na sebe samovražedné vesty. Medzi desiatimi obeťami na strane polície je aj jej okresný šéf, 14 policajtov navyše utrpelo zranenia, uviedol pre agentúru AFP námestník ministra vnútra Muhammad Ajúb Salangí. Podľa jeho slov zahynul tiež jeden civilista. K útoku sa vo vyhlásení zaslanom médiám prihlásil Taliban. Odohral sa v čase, keď sa krajina pripravuje na prezidentské voľby naplánované na 5. apríla.

 

V utorok si samovražedný útok na severe Afganistanu vyžiadal 17 civilných obetí vrátane žien a detí, viac než 60 ľudí utrpelo zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies