Pri ukrajinskom Černobyle zadržali troch Čechov, ktorí prenikli do zakázanej zóny

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 07:15 • 2 min
Pri ukrajinskom Černobyle zadržali troch Čechov, ktorí prenikli do zakázanej zóny

KYJEV - Ukrajinská polícia zadržala trojicu českých turistov, ktorí prenikli do zakázanej zóny bývalej atómovej elektrárne v Černobyle.

slovakia

left justify in out

Turisti boli vyhostení, hrozí im však pokuta, informovala dnes agentúra Rosbalt s odvolaním sa na tlačovú službu ukrajinského ministerstva vnútra. Policajti zadržali v zakázanej zóne pri obci Terechy dvoch mužov vo veku 28 a 33 rokov a jednu 25-ročnú ženu. Trojici Čechov hrozí pokuta za porušenie pravidiel radiačnej bezpečnosti, uviedlo ministerstvo vnútra.

 

Po havárii černobyľskej jadrovej elektrárne 26. apríla 1986 bola v okruhu 30 kilometrov okolo zničeného reaktora vyhlásená zakázaná zóna, odkiaľ úrady vysťahovali obyvateľstvo a zakázali tam prístup. Neskôr zákaz zmiernili, avšak do určitých oblastí sa ani v súčasnosti nesmie vkročiť bez povolenia a sprievodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies