Pri údajnom útoku plynom v kurdskej enkláve Afrín sa zranilo šesť ľudí

NETKY.SK • 17 Február 2018, 10:56 • 2 min
Pri údajnom útoku plynom v kurdskej enkláve Afrín sa zranilo šesť ľudí

KÁHIRA - Šesť ľudí utrpelo v piatok zranenia pri údajnom útoku plynom, ktorý v Kurdskej enkláve Afrín na severe Sýrie uskutočnila turecká armáda.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v sobotu agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie ľudskoprávnej organizácie SOHR.

 

K údajnému útoku bližšie nešpecifikovaným plynom došlo v obci Šajk Hadíd ležiacej približne 35 kilometrov západne od mesta Afrín. Riaditeľ nemocnice v Afríne pre DPA uviedol, že do zdravotníckeho zariadenia priviezli šesť ľudí, u ktorých po tom, čo Afrín ostreľovali turecké jednotky, nastali dýchacie ťažkosti pravdepodobne spôsobené jedovatým plynom.

 

Turecké ozbrojené sily a spojenecká Slobodná sýrska armáda (FSA) začali ofenzívu proti Kurdom v enkláve Afrín 20. januára. Ankara ňou otvorila nový front v sedem rokov zúriacej sýrskej občianskej vojne.

 

Afrín kontrolujú kurdské milície YPG, ktoré sú však zároveň spojencami USA v boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Ankara označuje YPG za teroristickú organizáciu napojenú na Stranu kurdských pracujúcich (PKK), ktorá je v Turecku, kde bojuje za väčšiu autonómiu, zakázaná.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies