Pri Turnianskom hrade zasahoval záchranársky vrtuľník

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 12:48 • 2 min
Pri Turnianskom hrade zasahoval záchranársky vrtuľník

KOŠICE - Záchranársky vrtuľník z Košíc bol v stredu ráno privolaný na pomoc k zrúcanine Turnianskeho hradu v okrese Košice-okolie, odkiaľ bol hlásený pád turistky. Informovala o tom hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

slovakia

left justify in out

Po prílete posádky k miestu udalosti bol lekár leteckých záchranárov vysadený do terénu z opretia vrtuľníka.

 

"Žena vo veku 21 rokov bola po približne 20-metrovom páde z veže hradu pri vedomí, zo záchranármi komunikovala. Utrpela zlomeninu hornej končatiny a podozrenie na vnútorné poranenie orgánov. Lekár leteckých záchranárov ju na mieste ošetril a pripravil na evakuáciu z nedostupného terénu pomocou lanovej techniky," uviedla Hopjaková.

 

Následne boli obaja z miesta evakuovaní a po preložení na palubu vrtuľníka bola pacientka v stabilizovanom stave letecky transportovaná na Kliniku úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies