Pri tureckých náletoch v Sýrii zahynulo za 24 hodín najmenej 88 civilistov

NETKY.SK • 23 December 2016, 16:00 • 2 min
Pri tureckých náletoch v Sýrii zahynulo za 24 hodín najmenej 88 civilistov

ISTANBUL - Najmenej 88 civilistov, z toho 24 detí, zomrelo za uplynulých 24 hodín v dôsledku leteckých útokov tureckej armády v oblasti mesta al-Báb v severnej Sýrii, ktoré je pod kontrolou džihádistickej skupiny Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne s tým, že medzi týmito civilnými obeťami sú aj ženy. Turecká armáda mala v tejto oblasti podniknúť dve vlny náletov.

 

Agentúra DPA uviedla, že turecká armáda sa k správam o zabitých civilistoch zvyčajne nevyjadruje.

 

Armáda však prostredníctvom štátnej tlačovej agentúry Anadolu zverejnila správu o sérii nových útokov v tejto oblasti. O život pri nich malo prísť 22 príslušníkov IS. Pri bombardovaní zničili aj 37 budov.

 

Tureckí vojaci v rámci operácie nazvanej Štít Eufratu vstúpili do Sýrie 24. augusta, pričom podporujú protivládnych sýrskych povstalcov. Ich cieľom je vytlačiť z prihraničnej oblasti džihádistov z IS i kurdské milície.

 

Počas operácie už zahynulo najmenej 38 tureckých vojakov. Najväčšie straty utrpela turecká armáda 21. decembra, keď v bojoch o mesto al-Báb, ktoré ovládajú extrémisti z IS, zahynulo 16 vojakov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies