Na obľúbenú reštauráciu v Mogadiše zaútočili islamisti zo skupiny aš-Šabáb

NETKY.SK • 26 August 2016, 08:20 • 2 min
Na obľúbenú reštauráciu v Mogadiše zaútočili islamisti zo skupiny aš-Šabáb

MOGADIŠO - Obľúbená pobrežná reštaurácia Banadir v somálskej metropole Mogadišo sa dnes stala terčom útoku islamistov, ktorí najskôr odpálili nálož v motorovom vozidle, aby následne strieľali okolo seba. Podľa informácií policajných zdrojov a očitých svedkov si teroristický útok vyžiadal najmenej šesť obetí.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za akciu sa vo vysielaní rozhlasovej stanice Andalus prihlásili extrémisti zo skupiny aš-Šabáb.

 

Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

 

Podľa pôvodnej informácie tlačovej agentúry AP došlo v Mogadiše k samovražednému útoku odpálením nálože v automobile v okolí nového sídla tureckého veľvyslanectva v Somálsku. V rovnakej lokalite sa však nachádza aj viacero reštaurácií a barov.

 

Vodič podľa rovnakého zdroja neuposlúchol varovanie policajtov, aby zastavil na kontrolnom stanovišti neďaleko areálu veľvyslanectva, na čo polícia spustila na auto streľbu. Vodič následne spanikáril a nálože odpálil uprostred cesty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies