Pri turbulenciách počas letu z Moskvy do Bangkoku sa zranilo 27 ľudí

NETKY.SK • 1 Máj 2017, 14:57 • 2 min
Pri turbulenciách počas letu z Moskvy do Bangkoku sa zranilo 27 ľudí

MOSKVA - Najmenej 27 ľudí sa zranilo, keď sa lietadlo ruskej spoločnosti Aeroflot letiace z Moskvy do Bangkoku dnes dostalo do oblasti silných turbulencií.

slovakia

left justify in out

Agentúra RIA Novosti spresnila, že 24 zo zranených sú Rusi, zvyšní traja sú občanmi Thajska. Zranenia niekoľkých si vyžiadali chirurgické zákroky, ktorým sa podrobili po pristátí lietadla v Thajsku. Spoločnosť Aeroflot informovala, že spomedzi 25 cestujúcich ošetrených v nemocnici ich hospitalizovaných zostáva 14. Zvyšných 11 už prepustili.

Ruské veľvyslanectvo v Bangkoku na svojej webovej stránke uviedlo, že cestujúci utrpeli zranenia - väčšinou zlomeniny a odreniny - pre to, že v čase turbulencií neboli pripútaní.

Podľa vyhlásenia spoločnosti Aeroflotu sa jej lietadlo Boeing 777 s 300 cestujúcimi na palube dostalo do oblasti silných turbulencii, keď ho od cieľovej stanice - Bangkoku - delilo asi 40 minút letu.

Letecká spoločnosť tiež vysvetlila, že turbulencie nevznikajú len pri oblačnosti, ale pri veľmi dobrej viditeľnosti a vtedy nie je možné zistiť, že lietadlo smeruje do zóny turbulencií. Za takýchto okolností posádka nie je schopná upozorniť cestujúcich na blížiace sa nebezpečenstvo a včas ich vyzvať, aby sa vrátili na svoje miesta a pripútali sa.






 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona