Pri Tripolise sa údajne potopile loď so stovkami utečencov

NETKY.SK • 9 Máj 2011, 07:15 • 2 min
Pri Tripolise sa údajne potopile loď so stovkami utečencov

Pri Tripolise sa údajne potopile loď so stovkami utečencov

slovakia

left justify in out

img

Desiatky utečencov údajne zahynúli pri lodnom nešťastí pri pobreží Líbye.
      Utečenci z Líbye, ktorí v nedeľu dorazili na taliansky stredomorský ostrov Lampedusa, podľa agentúry ANSA tvrdia, že nešťastie sa stalo v piatok 6. mája krátko po vyplávaní lode z líbyjského hlavného mesta Tripolis.
      "Boli priamo pred nami neďaleko brehu, keď sa ich preplnená loď prevrátila, možno pre nesprávny manéver," povedal jeden z utečencov. "Bolo to hrozné, bolo tam veľa mŕtvol."
      Nešťastie si vyžiadalo desiatky obetí, no niektorým migrantom sa podarilo doplávať na breh, informovala ANSA.
      Talianske médiá predtým oznámili, že loď vezúca okolo 600 utečencov sa potopila neďaleko Tripolisu. Ako zdroj informácií citovali katolíckeho biskupa v Líbyi a agentúru ANSA.
      Biskup Giovanni Martinelli pre noviny Corriere della Sera povedal, že pred vyplávaním lode sa stretol s niektorými cestujúcimi zo Somálska a správu o nehode dostal od mníšky.
      "Povedali, že konečne našli loď, ktorá ich dostane do Talianska... Všetci boli šťastní a usmievali sa, bolo medzi nimi veľa detí. Ale ich loď sa potopila. Ich sen sa potopil," vyhlásil biskup Martinelli.
      Somálsky utečenec z ostrova Lampedusa, ktorého syn bol na potopenej lodi, tvrdí, že nešťastie mu telefonicky potvrdili jeho príbuzní.
      Talianske úrady uviedli, že nemajú žiadne informácie o tomto incidente.
      Asi 150 ľudí utekajúcich z Líbye sa pravdepodobne utopilo v apríli po tom, čo sa ich loď prevrhla v búrlivom počasí uprostred Stredozemného mora. Talianskej pobrežnej hliadke sa podarilo vytiahnuť z vody 53 preživších.
      Talianska pobrežná stráž v nedeľu zachránila všetkých 528 utečencov z lode, ktorá nabehla na plytčinu, keď sa v noci blížila do prístavu na Lampeduse.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies