Pri tornádach a búrkach zahynulo vyše 60 ľudí

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 07:29 • 2 min
Pri tornádach a búrkach zahynulo vyše 60 ľudí

Pri tornádach a búrkach zahynulo vyše 60 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Desiatky obetí na životoch si vyžiadala séria silných tornád a prudkých búrok, ktoré sa v stredu prehnali juhovýchodom Spojených štátov amerických.
      Len v štáte Alabama hlásili 50 mŕtvych, celkovo v regióne zahynulo najmenej 64 ľudí, informovali miestne úrady.
      Tornáda a búrky s vetrom dosahujúcim miestami takmer rýchlosť hurikánu vyvracali stĺpy elektrického vedenia, ničili budovy a spôsobili záplavy. V Alabame úrady uzavreli tri jadrové elektrárne.
      Pri výčinoch počasia zahynulo tiež 11 ľudí v Mississippi, dvaja v Georgii a jeden v štáte Tennessee. V širšom regióne sa do večera miestneho času objavili správy o najmenej 127 tornádach.
      Mimoriadne vážne postihnuté bolo mesto Tuscaloosa v Alabame, kde početné budovy jednoducho "zmizli", uviedol jeden meteorológ. Starosta potvrdil 15 obetí na životoch s tým, že časti mesta boli zničené a jeho infraštruktúra je zdevastovaná.
      Búrkové systémy presúvajúce sa nad juhom USA priniesli do oblasti tornáda a záplavy už v pondelok a utorok, keď si vyžiadali v piatich štátoch 11 ľudských životov. Obavy panujú najmä z povodní, ktoré zhoršuje roztápajúci sa sneh.
      Guvernéri Alabamy, Arkansasu a Tennessee vyhlásili núdzový stav, ktorý platí aj vo veľkej časti štátu Mississippi.
      Už pred dvoma týždňami zahynulo najmenej 47 ľudí pri búrkach, ktoré sužovali širokú oblasť od Oklahomy po Severnú Karolínu.
Zdroj: TASR/AP, DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies