Pri Tokiu musela núdzovo pristáť americká vojenská helikoptéra

NETKY.SK • 16 December 2013, 18:11 • 2 min
Pri Tokiu musela núdzovo pristáť americká vojenská helikoptéra

TOKIO - Vrtuľník amerického vojenského námorníctva MH-60 musel dnes núdzovo pristáť pri Tokiu, pričom sa zranili dvaja zo štyroch členov posádky. Na záberoch japonskej štátnej televízie NHK bolo vidieť helikoptéru prevrátenú na bok, pričom rotor vrtuľníka bol očividne odtrhnutý a ležal na zemi. Neboli stopy po požiari, uviedla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca amerických jednotiek v Japonsku David Honchul informoval, že dvoch zranených členov posádky previezli do nemocnice. Podľa japonskej agentúry Kjódo mal jeden Američan zlomenú nohu a druhý utrpel odreniny. Príčina nehody nebola bezprostredne po incidente známa. V okolí miesta havárie nehlásili žiadne škody. Nehody, ktoré súvisia s americkou armádou, sú v Japonsku veľmi citlivou otázkou.

V auguste sa na ostrove Okinava zrútila americká vojenská helikoptéra, pričom zahynul jeden člen posádky. Prípad vyvolal požiadavky na prísnejšie bezpečnostné opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona