Pri Tévezovom debute za Juventus prvý gól i prvá trofej

NETKY.SK • 19 August 2013, 14:17 • 2 min
Pri Tévezovom debute za Juventus prvý gól i prvá trofej

RÍM - Argentínsky futbalový útočník Carlos Tévez okorenil svoj debut v drese Juventusu Turín gólom i víťazstvom, "stará dáma" v nedeľu zdolala v boji o národný Superpohár Lazio Rím 4:0. Dvadsaťdeväťročný robustný zakončovateľ strelil v 56. min štvrtý gól zverencov Antonia Conteho, do Turína prišiel koncom júna z Manchestru City.

slovakia

left justify in out

Tévez sa presadil zblízka po zakončení po dvoch neúspešných pokusoch Stephana Lichtsteinera a Paula Pogbu. Bývalý hráč Manchestru United či West Hamu bol blízko aj k svojmu druhému presnému zásahu, ale jeho volej preletel v záverečných minútach ponad bránku Lazia. Ďalšie tri góly Juventusu pridali Pogba, Giorgio Chiellini a Lichtsteiner. "Pokračujeme v písaní histórie, hráči odviedli skvelý výkon a odmenou bolo pre nich zaslúžené víťazstvo. Netreba zabúdať, že v riadnom hracom čase sme prehrali len jedno stretnutie - proti Los Angeles Galaxy (počas turné v USA na turnaji Champions Cup, pozn.). Vieme, že sa musíme otriasť z ťažkej tréningovej práce pred novou sezónou, ale dnes sme si zaslúžili vyhrať; som veľmi šťastný," povedal po dueli Conte.

Tréner Lazia Vladimir Petkovič sa ospravedlnil fanúšikom tímu a povedal, že jeho mužstvo hralo naivne, keď v druhom dejstve inkasovalo trikrát počas šiestich minút. "Bol to akýsi výpadok. Musíme sa opäť dostať nohami pevne na zem. Snažili sme sa o to po zisku Talianskeho pohára a musíme sa o to pokúsiť aj teraz. Možno sme si až príliš verili proti takému skvelému tímu ako je Juventus, pričom sme neboli v stopercentnej forme," povedal Petkovič.

Nová sezóna najvyššej ligovej súťaže Serie A začína v Taliansku budúci víkend, Juventus sa v sobotu predstaví na ihrisku Sampdorie Janov, Lazio v nedeľu privíta Udinese.

Juventus Turín - Lazio Rím 4:0 (1:0) - hralo sa na Olympijskom štadióne v Ríme
Góly: 23. Pogba, 52. Chiellini, 54. Lichtsteiner, 56. C. Tévez



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies