Pri Suezskom prieplave našli tony materiálu na výbušniny

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 15:45 • 2 min
Pri Suezskom prieplave našli tony materiálu na výbušniny

KÁHIRA - V egyptskom meste al-Kantará ležiacom na Suezskom prieplave našli pätnásť ton materiálu používaného na výrobu výbušnín.

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informovala egyptská armáda. Ide pritom o jeden z najväčších podobných úlovkov od začiatku kampane proti islamistickým militantom na priľahlom Sinaji. Päť ton materiálu zaistili v nákladnom vozidle na východnej strane kanála, čo viedlo k odhaleniu ďalších desiatich ton rovnakého materiálu v sklade na bližšie nešpecifikovanom mieste v západnej časti mesta na druhom brehu.


V krátkom stanovisku armáda uviedla, že nákladné auto šoférovali dvaja muži z mesta al-Ariš, ktoré hraničí s palestínskym Pásmom Gazy na východnom okraji Sinajského polostrova. Žiadne ďalšie detaily nie sú známe. 

 

Armáda spustila veľkú vojenskú kampaň proti militantom na severnom Sinaji minulý rok po zvrhnutí prezidenta Muhammada Mursího z Moslimského bratstva, ktorému odňali moc po masových protestoch proti jeho vláde. Útoky islamistov sa odvtedy vystupňovali. Bombové útoky a streľby si vyžiadali už niekoľko stoviek obetí na strane vojakov a policajtov na severe Sinaja ako aj v hustejšie obývaných oblastiach Delty Nílu a údolia Nílu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies