Pri štvrtom behu s býkmi v Pamplone sa ľahšie zranili štyria ľudia

NETKY.SK • 10 Júl 2012, 12:26 • 2 min
Pri štvrtom behu s býkmi v Pamplone sa ľahšie zranili štyria ľudia

Pri štvrtom behu s býkmi v Pamplone sa ľahšie zranili štyria ľudia - Cestovanie Štyria ľudia dnes utrpeli ľahšie zranenia pri štvrtom behu s býkmi v španielskom meste Pamplona, kde prebieha tradičný festival San Fermín na oslavu patróna mesta. Podľa infor

slovakia

left justify in out

img

Štyria ľudia dnes utrpeli ľahšie zranenia pri štvrtom behu s býkmi v španielskom meste Pamplona, kde prebieha tradičný festival San Fermín na oslavu patróna mesta.
      Podľa informácií miestnej nemocnice odvážlivci utrpeli zranenia hlavy, nôh alebo rúk. Išlo o pomliaždeniny a odreniny, nikto neutrpel vážne zranenia.
      Šesť býkov, z ktorých každý vážil až do 620 kilogramov, zostalo počas behu väčšinou pospolu. To je pre bežcov dobre, pretože izolovaný býk sa ľahšie stane dezorientovaným a vrhne sa na ľudí.
      Deväťdňový festival potrvá do 14. júla. Troch ľudí - Američana a dvoch Britov - zranili býky v pondelok rohmi, ale nešlo o vážne zranenia.
      Dnes si na festivale San Fermín v Pamplone pripomenuli tretie výročie smrti mladého Madridčana. Daniela Jimena býk bodol rohom do chrbta, keď sa pokúšal prekĺznuť popod plot, čo sa mu takmer podarilo.
      Otec obete Juan Antonio Jimeno položil veniec kvetov presne na miesto, kde jeho syn v roku 2009 zomrel. Veniec bol ozdobený červenou šatkou, ktorá snáď najväčšmi symbolizuje oblečenie bežcov z Pamplony, prezývaných "mozos".
      Mladý Jimeno bol 15. obeťou pri behu s býkmi, odkedy sa v roku 1924 začali robiť záznamy. Jeho otec povedal, že kvety venoval nielen svojmu synovi, ale aj ostatným 14 obetiam.
      Ľudový festival v Pamplone priťahuje každoročne státisíce ľudí i zahraničných turistov. Podujatie sa stalo svetoznámym vďaka románu Ernesta Hemingwaya Fiesta z roku 1926.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies