Pri štvrtom behu s býkmi sa v Španielsku zranil ďalší človek

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 10:40 • 2 min
Pri štvrtom behu s býkmi sa v Španielsku zranil ďalší človek

PAMPLONA - Najmenej jeden človek utrpel dnes zranenia v španielskej Pamplone, kde tisíce ľudí testovali svoju odvahu a rýchlosť v tohtoročnom v poradí už štvrtom behu so šiestimi býkmi v rámci osláv sviatku svätého Fermína.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Španielsky Červený kríž. Jeho hovorca José Aldaba povedal, že počas dnešného behu nebol podľa správ, ktoré dostali, nikto nabratý na rohy. Od začiatku behov v utorok nabrali býky na rohy štyroch ľudí - dvoch Američanov, Austrálčana a Brita, pripomína agentúra AP.

 

V behoch, ktoré prenáša v priamom prenose španielska televízia, uháňajú ľudia pred šiestimi býkmi alebo popri nich úzkymi vydláždenými uličkami trasou, ktorá má dĺžku 850 metrov a vedie z ohrady až do mestskej býčej arény, kde ich večer zabijú v býčích zápasoch. Dnešný beh trval dve minúty a 24 sekúnd. Každý z býkov váži približne 500 kilogramov.

 

Deväťdňové slávnosti svätého Fermína v Pamplone zvečnil vo svojom románe Slnko aj vychádza (The Sun Also Rises) z roku 1926 americký spisovateľ a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru Ernest Hemingway. Slávnosti prilákajú každý rok tisíce zahraničných turistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies