Pri stroskotaní člnu s migrantmi mohlo zahynúť až 146 ľudí

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 08:14 • 2 min
Pri stroskotaní člnu s migrantmi mohlo zahynúť až 146 ľudí

RÍM - Až 146 migrantov mohlo prísť o život pri dnešnom stroskotaní člnu, ktorý vyplával z prístavu Sabráta na západe Líbye. Informoval o tom Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

slovakia

left justify in out

Predpokladaný počet obetí sa zakladá na tvrdení 16-ročného tínedžera z Gambie, zrejme jediného človeka, ktorému sa stroskotanie podarilo prežiť.

 

Gumový čln mal podľa jeho tvrdení vyplávať zo Sabráty pred dvoma dňami a stroskotať v Stredozemnom mori počas plavby k brehom Talianska. Na jeho palube sa malo celkovo nachádzať 147 osôb vrátane piatich detí a niekoľkých tehotných žien.

 

Gambijského tínedžera, ktorému sa po stroskotaní podarilo udržať na palivovej nádrži, zachránila loď s pracovníkmi nemeckej mimovládnej organizácie. Následne ho odovzdala talianskej pobrežnej stráži, uviedla Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

 

Mladíka, ktorý si kvôli zlému duševnému rozpoloženiu nepamätal podrobnosti plavby, hospitalizovali v noci nadnes v nemocnici na talianskom ostrove Lampedusa.

 

Do Talianska prišlo za prvé tri mesiace tohto roka približne 22.000 utečencov a migrantov, ďalších zhruba 590 sa počas plavby utopilo, uviedla v utorok IOM.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona