Pri streľbe v centre pre liečbu drogových závislostí zahynulo 14 ľudí

NETKY.SK • 27 September 2017, 17:04 • 2 min
Pri streľbe v centre pre liečbu drogových závislostí  zahynulo 14 ľudí

CHIHUAHUA - Najmenej 14 ľudí zahynulo pri streľbe v centre pre liečbu drogových závislostí v mexickom meste Chihuahua.

slovakia

left justify in out

Útok sa stal v utorok o 21:00 miestneho času (v stredu o 5:00 SELČ), keď do zariadenia Familias Unidas vtrhli maskovaní muži a začali strieľať na prítomných ľudí. Útok si okrem obetí na životoch vyžiadal aj osem zranených.

Motív útoku nie je zatiaľ známy, informoval spravodajský portál BBC s odvolaním sa na políciu. Bezpečnostné sily zriadili okolo mesta stanovištia, zatiaľ sa im však nepodarilo dostihnúť páchateľov. Podľa svedkov boli útočníci oblečení vo vojenskom štýle a mali so sebou samopaly.

Centrá pre liečbu drogových závislostí sa často stávajú cieľom útokov ozbrojených útočníkov. Podľa vyšetrovateľov na takéto zariadenia útočia drogové gangy v domnienke, že sa tam skrývajú členovia konkurenčných skupín. Okrem toho tiež predpokladajú, že kartely využívajú takéto zariadenia na nábor nájomných vrahov a pašerákov, ktorým sa často vyhrážajú smrťou, ak odmietnu spolupracovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona