Pri streľbe na vojenskej akadémii v Afganistane údajne zahynul americký generál

NETKY.SK • 5 August 2014, 18:02 • 2 min
Pri streľbe na vojenskej akadémii v Afganistane údajne zahynul americký generál

KÁBUL - Americký dvojhviezdičkový generál zahynul pri dnešnej streľbe na britskej vojenskej akadémií neďaleko afganskej metropoly Kábul.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na internetové vydanie nemeckého týždenníka Spiegel. 
     

Správu o údajnom zabití amerického generála zatiaľ nepotvrdili predstavitelia medzinárodných síl ISAF v Afganistane ani ďalšie oficiálne zdroje.
     

Podľa vyhlásenia nemeckej armády pri útoku zahynul jeden človek a ďalších 14 utrpelo zranenia. Medzi zranenými je aj nemecký brigádny generál, nenachádza sa však v ohrození života. 
     

Podľa správy SPIEGEL ONLINE nemecký generál Michael Bartscher, ktorý pôsobil ako poradca pri afganskom rezorte obrany, utrpel zranenia vážneho charakteru. 
     

Ministerstvo obrany v Kábule uviedlo, že streľbu na vojenskej akadémii prevádzkovanej Britániou spustil "terorista v uniforme (afganskej) národnej armády".
     

Pred streľbou údajne došlo k hádke medzi ním a zahraničnými dôstojníkmi, ktorí boli podľa všetkého školiteľmi páchateľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona