Pri streľbe na radnici v Pensylvánii zomreli traja ľudia

NETKY.SK • 6 August 2013, 16:05 • 2 min
Pri streľbe na radnici v Pensylvánii zomreli traja ľudia

WASHINGTON – Traja ľudia zomreli a traja ďalší utrpeli zranenia, keď počas verejného zasadnutia na radnici v malom mestečku v Pennsylvánii spustil jeden očividne nespokojný občan paľbu. Informovala o tom polícia. Podľa údajov stanice NBC strelca následne spacifikovali. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v pondelok v Ross Township v oblasti Pocono Mountains. Streľba vypukla asi 20 minút po začatí stretnutia. Páchateľ, identifikovaný ako 59-ročný Rockne Newell, začal páliť cez stenu do miestnosti, kde sedelo asi 15 členov obecnej rady a občanov. „Počul som viac než 10 výstrelov,“ uviedol jeden z očitých svedkov, podľa ktorého sa všetci snažili ukryť, kde sa dalo. Strelec následne odišiel do auta pre ďalšiu zbraň, aby pokračoval vo svojom vyčíňaní. Nakoniec muža premohol jeden člen rady, pričom utrpel strelné zranenie z vlastnej zbrane. Keď ho odvážali na ošetrenie, bol však pri plnom vedomí.

Dvaja ľudia zomreli priamo na mieste nešťastia, tretí po tom, čo ho vrtuľníkom previezli do nemocnice. Podľa tlačovej agentúry AP sa muž údajne sporil s radou ohľadom životných podmienok na svojom schátralom majetku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona