AKTUALIZOVANÉ Pri streľbe na štadióne boli zranený piati ľudia aj popredný americký republikán, páchateľa zatkli

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 16:20 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Pri streľbe na štadióne boli zranený piati ľudia aj popredný americký republikán, páchateľa zatkli

ALEXANDRIA - Ozbrojený muž postrelil dnes ráno na bejzbalovom ihrisku v meste Alexandria v americkom štáte Virgínia najmenej piatich ľudí vrátane popredného predstaviteľa republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov amerického Kongresu Stevena Scaliseho. S odvolaním sa na vyhlásenie kongresmana Moa Brooksa .

slovakia

left justify in out

Scalise bol prevezený do nemocnice a je podľa amerických médií mimo ohrozenia života, postrelený bol aj jeden z príslušníkov jeho osobnej ochranky. O stave ďalších zranených zatiaľ nie sú bližšie informácie.

Policajti po pár minútach strelca, ktorý v prestrelke tiež utrpel zranenia, zatkli. Podľa niektorých svedkov trvala streľba až desať minút a za ten čas zaznelo najmenej dvadsať výstrelov.

 

Svedkyňa udalosti Katie Filousová, ktorá neďaleko ihriska venčila svojich dvoch psov, povedala, že streľba trvala pomerne dlho a z miesta sa ozvalo množstvo výstrelov.


"Mali sme ranný tréning, a v tom sme zrazu počuli veľmi silné výstrely," popisuje situáciu republikánsky senátor Jeff Flake. "Pozeral som sa priamo naňho, sedel na druhej méte," hovorí o Scaliseovi a o chvíľkach tesne pred útokom republikánsky poslanec Snemovne reprezentantov Mike Bishop. "Vzápätí sa už plazil po štadióne a zanechával za sebou krvavú stopu," dodáva Bishop.

 

Brooks bol podľa svojich slov v čase incidentu na tribúne, odkiaľ sledoval rozcvičku bejzbalového tímu Kongresu. Scaliseho podľa neho postrelili do bedrovej oblasti a zranení boli aj dvaja príslušníci polície Kapitolu.

 

Brooks ďalej uviedol, že páchateľ vyzeral ako "biely muž", zazrel ho však asi len na "sekundu či dve". Strelec podľa neho použil "poloautomatickú zbraň".

 

O streľbe v meste informovala aj miestna polícia, pričom na sociálnej sieti Twitter uviedla, že pravdepodobného páchateľa už zadržala.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies