Pri Steel aréne v Košiciach vyrastie nový komplex

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 14:23 • 2 min
Pri Steel aréne v Košiciach vyrastie nový komplex

KOŠICE - Nový administratívny, obchodný a bytový komplex Business centrum Košice III vyrastie pri košickej Steel aréne, na rohu Štúrovej a Nerudovej ulice. Ako vyplýva zo zámeru zverejneného na enoviroportáli, investorom je akciová spoločnosť CTR business center III, ktorá vlastní pozemok, na ktorom chce stavať.

slovakia

left justify in out

Náklady na výstavbu komplexu sa odhadujú vo výške 28 miliónov eur. Okrem obchodných prevádzok, hotela a business priestorov má byť v komplexe na najvyšších poschodiach aj okolo 150 bytov.


V súčasnosti objekty, ktoré sa nachádzajú na pozemku, budú asanované. Podľa zámeru komplex bude pozostávať z troch častí – spoločnej podnože s obchodmi a parkovaním, administratívnej budovy a hotelovej časti, ako aj bytového domu. Navrhovateľ plánuje začať výstavbu v roku 2017 a ukončená má byť v roku 2019.


V trojpodlažnom podnoží komplexu sa majú nachádzať podzemné a nadzemné parkoviská, supermarket, predajňa a malý servis automobilov, technické zázemie pre celý komplex. Zo strany Štúrovej ulice bude mať komplex 13 poschodí a smerom k Žižkovej bude schodovito klesať na úroveň tretieho podlažia.


Na podnoží sa ráta so zelenou strechou s vegetačným krytom hrúbky pol metra a bude mať pobytovú funkciu. Samostatný kompozičný význam bude mať stromová aleja pozdĺž Štúrovej ulice pozostávajúca zo stromovej vegetácie, doplnenej nízkou zeleňou.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies