FOTO Tragédia pri Stankovanoch: Manžel zachránil život manželke, zabil ho vlak

NETKY.SK • 18 Január 2017, 15:52 • 2 min
FOTO Tragédia pri Stankovanoch: Manžel zachránil život manželke, zabil ho vlak

STANKOVANY - Pod kolesami vlaku súkromného prepravcu RegioJet zahynul dnes popoludní jeden človek.

slovakia

left justify in out

Doprava na hlavnej železničnej trati medzi Žilinou a Košicami v úseku Kraľovany - Ľubochňa je z tohto dôvodu úplne prerušená. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojej internetovej stránke.

 

Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová, nehoda sa stala pri obci Stankovany v okrese Ružomberok približne o 14.30 h. "Totožnosť osoby zatiaľ nepoznáme," uviedla.

 

 

 

Podľa TV Markíza bolo na koľajisku viacero ľudí, ktorí sa vracali z pohrebu. Medzi nimi bola aj 70-ročná žena, ktorej sa podľa Markízy zakliesnila v koľajisku noha. Jej manžel spolu s mladým mužom jej pomáhali dostať sa odtiaľ, zatiaľ čo na nich trúbil vlak.

 

Manžel s mladým mužom ženu vyslobodili, avšak vlak zrazil manžela, ktorý zraneniam podľahol. Vlak zachytil ešte dvoch ľudí, ktorí utrpeli ľahké zranenia.

 

Podľa hovorcu spoločnosti RegioJet Aleša Ondrůja bude vlak smerujúci z Bratislavy do Košíc meškať 100 až 120 minút. "Do koľajiska podľa našich informácií vstúpilo niekoľko osôb. V takomto prípade sa nedá nič robiť, pretože brzdná dráha vlaku má niekoľko desiatok metrov," upozornil s tým, že cestujúcim zabezpečia potrebný servis. Spoj RJ 408 z Košíc do Bratislavy s odchodom o 17.16 h podľa neho meškať nebude.

 

Železničná doprava na hlavnej trati pri Stankovanoch je už obnovená

Železničná doprava na hlavnej trati medzi Žilinou a Košicami v úseku Kraľovany - Ľubochňa je po tragickej nehode opäť obnovená. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojej internetovej stránke.

 

Prerušenie železničnej dopravy spôsobila dnes popoludní nehoda pri obci Stankovany v okrese Ružomberok. Vlak súkromného prepravcu RegioJet smerujúci z Bratislavy do Košíc tu zrazil človeka. Súprava mohla na svojej trase pokračovať krátko po 16.00 h s približne 90-minútovým meškaním. "Cestujúcim zabezpečujeme plný servis a pomáhame im pri hľadaní prípojov," informoval TASR hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

 

Ako ďalej vysvetlil, do koľajiska vstúpilo zhruba o 14.30 h viacero osôb, jedna bola na mieste mŕtva, avšak zranení sú aj ďalší ľudia. "V takomto prípade sa nedá nič robiť, pretože brzdná dráha vlaku má niekoľko desiatok metrov," upozornil. Ďalší spoj RJ 408 z Košíc do Bratislavy s odchodom o 17.16 h by mal podľa neho z východného Slovenska vyraziť bez meškania.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies