Pri splácaní úverov postupujte rozvážne

NETKY.SK • 14 Február 2012, 09:25 • 2 min
Pri splácaní úverov postupujte rozvážne

Pri splácaní úverov postupujte rozvážne - Radíme Súčasný ekonomický stav okrem iného spôsobil, že sme v otázke našich financií opatrnejší a pristupujeme k ich spravovaniu rozumnejšie. Preto aj mnohí využívajú možnosť spájania viacerých úverov do jedného,

slovakia

left justify in out

img

Súčasný ekonomický stav okrem iného spôsobil, že sme v otázke našich financií opatrnejší a pristupujeme k ich spravovaniu rozumnejšie. Preto aj mnohí využívajú možnosť spájania viacerých úverov do jedného, čím sa im znížia mesačné splátky a tým aj finančné zaťaženie.
      Aj pri spájaní úverov však treba postupovať rozvážne. Ako na to, radí Eva Sagálová z Poštovej banky: "Spravte si prehľad o tom, koľko splácate. Predtým, než vôbec navštívite banku, kde chcete požiadať o nahradenie úverov jedným, zistite si, koľko presne každý mesiac splácate a aké sú mesačné poplatky na vašich existujúcich úveroch. Zistite si maximálnu sumu konsolidácie úverov, ktorú banka ponúka. Hoci si môžete spojiť do jedného ľubovoľný počet úverov, dôležité je, aby ste sa s výškou svojich úverov zmestili do maximálnej sumy, ktorú konkrétna banka v rámci konsolidácie umožňuje. Nebojte sa pýtať a hovorte nahlas vaše predstavy o splácaní. Pracovníci banky vám na základe týchto údajov vedia pomôcť namodelovať pre vás najvýhodnejšiu ponuku splatenia starých úverov podľa vašich požiadaviek a pripravia žiadosť o úver."
      Dobré je aj overiť si, či potvrdenia od spoločností, kde ste splácali staré úvery, obsahujú všetky potrebné informácie. Po schválení úveru je potrebné, aby ste kontaktovali spoločnosti, ktoré vám poskytli vaše staré úvery a žiadali od nich vydanie potvrdení potrebných na splatenie týchto úverov. Potvrdenia musia obsahovať vyčíslenie sumy, ktorú treba splatiť, číslo účtu, na ktoré je potrebné sumu splatiť a dátum, dokedy túto hodnotu treba uhradiť.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona