Pri silných búrkach na severozápade zahynulo najmenej 37 ľudí

NETKY.SK • 12 Máj 2012, 08:11 • 2 min
Pri silných búrkach na severozápade zahynulo najmenej 37 ľudí

Pri silných búrkach na severozápade zahynulo najmenej 37 ľudí - Katastrofy   Prívalové dažde a krupobitie si v severozápadnej Číne vyžiadalo najmenej 37 obetí, ďalších 19 ľudí je nezvestných. Informovali o tom dnes štátne médiá.

slovakia

left justify in out

 

img

Prívalové dažde a krupobitie si v severozápadnej Číne vyžiadalo najmenej 37 obetí, ďalších 19 ľudí je nezvestných. Informovali o tom dnes štátne médiá. Následkom extrémneho počasia došlo k zablokovaniu ciest a zrúteniu domov, zničených je 7000 hektárov poľnohospodárskej pôdy, uviedli úrady postihnutej oblasti v provincii Kan-su. Takmer 30.000 miestnych obyvateľov z oblasti evakuovali, 40 previezli so zraneniami do nemocníc. Zhruba 2800 záchranárov vrátane vojakov a policajtov zasahuje v prívalmi vody postihnutom regióne Min-sien s cieľom pomôcť uviaznutým dedinčanom. Podľa predpovedí bude daždivé počasie pokračovať aj v nedeľu. Úrady vydali pre severozápadné provincie varovanie pred záplavami.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona