Pri sérii útokov al-Káidy v Jemene zahynulo najmenej 27 húsíov

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 09:02 • 2 min
Pri sérii útokov al-Káidy v Jemene zahynulo najmenej 27 húsíov

SANÁ - Najmenej 27 príslušníkov povstaleckej skupiny húsíov zahynulo pri sérii útokov teroristickej organizácie al-Káida na Arabskom polostrove (AQAP) v jemenskej provincii Baidá. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Desať osôb prišlo o život po tom, ako militanti zaútočili na štadión v meste Baidá, ktorý využívajú húsíovia ako výcvikový tábor. Ďalších osem húsíov zahynulo pri samovražednom bombovom útoku, ku ktorému došlo na ich stretnutí v škole v okrese Záhir.

 

Životy ďalších najmenej deviatich húsíov si v rovnakom okrese vyžiadal výbuch bomby uloženej pri ceste. K zodpovednosti za všetky útoky sa prihlásila AQAP.

 

Vlani v septembri obsadili šiitskí húsíovia hlavné mesto Jemenu Saná a rozmiestnili svojich bojovníkov v južných a východných oblastiach krajiny, kde vzhľadom na neutíchajúce zrážky medzi oboma tábormi pretrváva napätá bezpečnostná situácia.

 

Húsíovia väznili i prezidenta Abd Rabbuha Mansúra Hádího v jeho dome. Hádímu sa však podarilo uniknúť do mesta Aden na juhu krajiny. Násilie v Jemene si vyžiadalo už najmenej 400 obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies