Pri Senci dnes otvorili rekonštruovaný diaľničný privádzač

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 07:28 • 2 min
Pri Senci dnes otvorili rekonštruovaný diaľničný privádzač

Pri Senci dnes otvorili rekonštruovaný diaľničný privádzač

slovakia

left justify in out

img

Za významný príspevok k vyššej bezpečnosti cestnej premávky na komunikáciách Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) považuje predseda BSK Pavol Frešo rekonštrukciu mostného privádzača na diaľnicu D1 neďaleko okresného mesta Senec, ktorý dnes odovzdali do užívania.
Mimoriadne frekventovaná cesta medzi Sencom a Pezinkom bola v úseku tohto nadjazdu značne opotrebovaná, preto BSK, ktorý je správcom tejto dopravnej tepny, pristúpil k jej rekonštrukcii. Náklady na nový asfaltový povrch a vodorovné dopravné značenie stáli 145.000 eur, pričom sa kraju podarilo ušetriť až 20 % pôvodne odhadovaných nákladov. "Som veľmi hrdý aj na to, že sa pozemné dopravné značenie podarilo urobiť tak, že svojím spôsobom núti šoférov, aby v tomto úseku znížili rýchlosť. Je to podobné riešenie, aké je uplatnené v Grinave v okrese Pezinok. Je to taký praktický postup, ako za relatívne malé sumy môžme ovplyvniť nehodovosť a tak chrániť zdravie a životy občanov," povedal Frešo.
Spokojnosť vyslovil aj primátor Senca Karol Kvál. "V meste veľmi dbáme na bezpečnosť cestnej premávky. K Seneckým jazerám každoročne prichádzajú státisíce turistov, a preto prehľadnosť a bezpečnosť dopravy, či už pri príchode do Senca, alebo v samotnom meste, považuje naša samospráva za veľmi dôležitú vec. Napríklad po tom, ako sme v Senci a jeho okolí vybudovali kruhové objazdy, sme v týchto kritických úsekoch prakticky nemali ani jeden smrteľný úraz. Verím, že aj rekonštruovaný mostný diaľničný privádzač bude osožný v rovnakej miere," uviedol Kvál.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies