Pri Segedíne sa v Tise utopil migrant, druhého vytiahli záchranári

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 12:59 • 2 min
Pri Segedíne sa v Tise utopil migrant, druhého vytiahli záchranári

BUDAPEŠŤ - Dvaja migranti sa v nedeľu popoludní topili pri juhomaďarskom meste Segedín v rieke Tisa.

slovakia

left justify in out

Jedného sa záchranárom podarilo z vody vytiahnuť, druhého nenašli, informoval dnes regionálny spravodajský server Delmagyar.hu. 
     

Migranti prechádzali srbsko-maďarskou zelenou hranicou cez provizórny most, z ktorého deväť kilometrov od Segedína spadli do kanála ústiaceho do Tisy. Segedínski vodní záchranári jedného z nich zachránili, druhého však strhol prúd rieky a záchranárov srbská pohraničná stráž nevpustila na svoje územie.
     

Srbský denník Blic napísal, že utečenec sa dostal na maďarské územie a do rieky skočil po tom, čo uvidel maďarských pohraničníkov, avšak bol vyčerpaný a nedokázal preplávať na srbský breh. Maďarskí strážcovia hraníc údajne tragédiu z brehu nečinne sledovali.
     

Polícia Čongrádskej župy v reakcii na obvinenia srbskej strany uviedla, že maďarská polícia konala spôsobom, ktorý sa od nej očakáva. Zavolali záchranárov a informovali srbských partnerov, ktorí sľúbili vyslať hliadku. 
     

"Srbské orgány nás doposiaľ neinformovali, či muža našli," dodal hovorca župnej polície Szabolcs Szenti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona