Pri Sečovciach sa objavil medveď, poľovníci varujú obyvateľov

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 13:07 • 2 min
Pri Sečovciach sa objavil medveď, poľovníci varujú obyvateľov

SEČOVCE – Túlajúceho sa medveďa v týchto dňoch prekvapivo zaznamenali pri meste Sečovce na juhovýchodnom Slovensku. Rybár videl zviera pri rybníku blízko obce Trnávka (okr. Trebišov).

slovakia

left justify in out

Miestne Poľovnícke združenie Miľač vydalo pre občanov upozornenie, ktoré prečítali v rozhlase v Sečovciach a okolitých dedinách. Výskyt medveďa hnedého zaznamenali na území poľovného revíru v časti Trnávka – od rybníka smerom na Zbehňov. "Nakoľko tento výskyt v Poľovnom revíri Dargov je ojedinelý, nie je zistené o akého jedinca ide a či nemôže byť nebezpečný pri stretnutí s človekom," uviedol vo varovaní predseda Poľovníckeho združenia Miľač Juraj Ferenčík. Poľovníci upozorňujú najmä zberateľov lesných plodov, ale aj ostatných obyvateľov, aby sa v uvedených lokalitách a v ich okolí podľa možností nezdržiavali. Pri prípadnom stretnutí s medveďom treba zachovať pokoj a rozvahu.

 

Primátor Sečoviec Jozef Gamrát pre TASR uviedol, že upozornenie o medveďovi dostali od poľovníckeho združenia v utorok (7.7.), následne ho vyhlásili mestským rozhlasom. Varovanie zverejnili aj v Trnávke. Starostka obce Martina Polčová potvrdila informácie o výskyte medveďa aj na základe dnešného rozhovoru s poľovníkmi. V tejto časti Slovenska ide pritom o raritu.

 

"Líšky, divé svine, jelene, to tu máme bežne, ale o medveďovi som nikdy nepočula. Ani poľovníci, s ktorými som hovorila, nevedia o tom, že by tu dakedy bol. Predsa len sme tu dosť na juhu," povedala pre TASR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies