Pri sebevražednom útoku v Bagdade zahynulo najmenej 15 ľudí

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 08:09 • 2 min
Pri sebevražednom útoku v Bagdade zahynulo najmenej 15 ľudí

BAGDAD - Najmenej pätnásť ľudí zahynulo a ďalších minimálne 45 osôb utrpelo dnes zranenia pri útoku samovražedného atentátnika, ktorý sa neďaleko policajného kontrolného stanovišťa v južnej časti irackej metropoly Bagdad odpálil v nákladnom aute plnom výbušnín.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych predstaviteľov sa útočník odpálil dnes večer v ťahači s cisternovým návesom naloženým výbušninami. Okrem najmenej dvanástich civilistov sa obeťami útoku stali aj traja policajti. Viacero príslušníkov irackej polície je údajne aj medzi zranenými.

 

K zodpovednosti za dnešný útok sa bezprostredne po jeho uskutočnení nikto neprihlásil, avšak spôsob, akým bol vykonaný, nasvedčuje tomu, že za ním stojí extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

 

Iracké vládne sily bojujú proti IS v západnej časti mesta Mósul, kde sa stretávajú s húževnatým odporom islamistov. Ofenzíva na znovudobytie druhého najväčšieho irackého mesta sa začala 17. októbra s podporou vojenskej koalície vedenej USA.

 

Odvtedy sa podarilo dobyť veľkú časť Mósulu, pričom jeho východnú časť vyhlásila iracká vláda za oslobodenú už v januári.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies