Pri samovražedných útokoch v Nigérii zomrelo 16 ľudí, ďalší sú v kritickom stave

NETKY.SK • 28 Január 2016, 13:54 • 2 min
Pri samovražedných útokoch v Nigérii zomrelo 16 ľudí, ďalší sú v kritickom stave

LAGOS - Najmenej 16 ľudí zahynulo pri stredajších viacnásobných samovražedných útokoch v severonigérijskom štáte Borno, z ktorých miestni obyvatelia vinia islamistické hnutie Boko Haram.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami útokov v meste Čibok je 15 civilistov a jeden vojak. Mnohí zranení utrpeli vážne popáleniny a sú v kritickom stave. Očakáva sa, že počet obetí bude ešte stúpať.

 

Desať ľudí už bolo prevezených do nemocníc v iných mestách za účelom poskytnutia lepšej zdravotnej starostlivosti, no miestna nemocnica sa i tak nezvláda postarať o veľké množstvo zranených.

 

Podľa miestneho zdroja sa šesť samovražedných atentátnikov mužského aj ženského pohlavia objavilo v Čiboku práve vtedy, keď sa obyvatelia schádzali na každotýždenný zeleninový trh. Zdroje sa rozchádzajú v tom, či došlo k trom alebo k piatim výbuchom.

 

Militanti z Boko Haramu už v apríli 2014 uniesli z mesta Čibok takmer 300 školáčok. Desiatkam z nich sa podarilo utiecť, no 219 je ešte stále nezvestných.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona